800 gr pompoen
500 gr kruimige aardappels
200 gr gemengde paddenstoelen
250 gr winterwortel
2 blokjes paddenstoelenbouillon
100 gr (vegetarische) spekjes
1 tl kaneel
1 tl kardemom
2 tl tijm (of italiaanse kruiden)
Kook de aardappels bijna gaar. Maak 1 liter bouilloen en kook daarin de gesneden pompoen, wortel en aardappels gaar. Pureer de soep. Kruid met kaneel, kardemom, tijm en peper naar smaak. Bak de spekjes uit. Voeg de paddenstoelen en de spekjes toe en laat deze enige minuten op laag vuur meekoken. Serveer met een schep crème fraîche.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Waterinmond++
BeantwoordenVerwijderenWe gaan hem vanavond meteen uitproberen!