maandag 6 mei 2013

Gevulde bolcourgettes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het kapje van twee ronde courgettes. Hol de bol en de kapjes voorzichtig uit met een mes en/of lepel. Bak vier plakjes ontbijtspek uit. Snijd de courgetterestjes in kleine stukjes. Meng ze met 50 gr geraspte oude kaas, twee eetlepels crème fraîche, een scheutje olijfolie, peper en knoflook(poeder) naar smaak. Pureer het courgettemengsel. Wrijf de courgettebollen en de kapjes in met olijfolie.


Snijd enkele basilicumblaadjes en de plakjes ontbijtspek fijn. Roer ze met 1 el pijnboompitten door de puree. Vul de courgettes met het mengel tot net aan de rand. Strooi er nog een beetje geraspte kaas over. Zet ze op bakpapier op een bakplaat 30 minuten in de oven, de kapjes er los naast.
Neem voor een vegetarische variant gebakken champignonplakjes in plaats van ontbijtspek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso