Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het kapje van twee ronde courgettes. Hol de bol en de kapjes voorzichtig uit met een mes en/of lepel. Bak vier plakjes ontbijtspek uit. Snijd de courgetterestjes in kleine stukjes. Meng ze met 50 gr geraspte oude kaas, twee eetlepels crème fraîche, een scheutje olijfolie, peper en knoflook(poeder) naar smaak. Pureer het courgettemengsel. Wrijf de courgettebollen en de kapjes in met olijfolie.
Snijd enkele basilicumblaadjes en de plakjes ontbijtspek fijn. Roer ze met 1 el pijnboompitten door de puree. Vul de courgettes met het mengel tot net aan de rand. Strooi er nog een beetje geraspte kaas over. Zet ze op bakpapier op een bakplaat 30 minuten in de oven, de kapjes er los naast.
Neem voor een vegetarische variant gebakken champignonplakjes in plaats van ontbijtspek.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.