zondag 19 mei 2013

Zoete aardappel met bakbanaan en garnaaltjes

Snijd en fruit twee teentjes knoflook. Snijd een halve (Adjuma) peper fijn en fruit bij de knoflook. Snijd een stuk gember van 2 cm fijn en doe dit bij de knoflook en peper. Schil en snijd een zoete aardappel (ong. 500 gr) in blokjes en bak met de specerijen in 15 minuten gaar. Pel ondertussen twee bakbananen en snijd in plakjes. Haal de plakjes banaan naar wens door een beetje bloem. Bak ze in een aparte pan in een ruime hoeveelheid olie, ongeveer 5 minuten.
Los een blokje visbouillon op in 250 ml water. Schenk er 150 ml room bij en een eetlepel sojapasta of sojasaus. Rasp een limoen en voeg dit bij de saus en een beetje bij de aardappels. Maak de saus af met wat fijngesneden, verse bieslook.


Voeg de gebakken banaan toe aan de aardappels. Voeg een handjevol ongezouten pinda's toe en 150 gr garnaaltjes. Giet de saus beetje bij beetje bij de aardappels, totdat deze volledig is opgenomen. Voeg naar smaak een scheutje madeira of sherry toe.
Serveer eventueel met mihoen.

Let op: de hoeveelheden zijn ruim bemeten en zijn voldoende voor drie personen!

- De Adjuma peper -

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso