Snijd de volgende ingrediënten klein: 150 gr gegrilde rode paprika, 150 gr gegrilde aubergine (blik), 50 gr zwarte Taggia olijven, 2 rijpe avocado's en 150 gr geitenkaas. Bak de couscous enkele minuten in een pan en roer de ingrediënten erdoor. Voeg 50 gr rozijnen toe, 50 gr cashewnoten en blaadjes verse munt. Serveer met houmous.
vrijdag 3 mei 2013
Feestelijke couscous
Taggia is een gemeente in Noord-Italiaanse gemeente Imperia (Ligurië). De streek staat bekend om zijn zwarte olijven van topkwaliteit. Deze olijven zijn sinds kort ook gewoon in de supermarkt te verkrijgen en smaken zoals (zwarte) olijven dienen te smaken: rijk van smaak, lekker zout en een beetje bitter. Zwarte olijven van de Turkse/Marokkaanse winkel zijn ook zeer geschikt. Let op dat sommige groen olijven kunstmatig zwart gemaakt worden, om voor zwarte olijven door te kunnen gaan. Deze olijven herken je aan de ongewoon bolle, stevige vorm en de diepzwarte kleur.
Overgiet 300 gr couscous met kokend water tot alles onder staat. Laat enkele minuten staan totdat al het water is opgenomen.
Snijd de volgende ingrediënten klein: 150 gr gegrilde rode paprika, 150 gr gegrilde aubergine (blik), 50 gr zwarte Taggia olijven, 2 rijpe avocado's en 150 gr geitenkaas. Bak de couscous enkele minuten in een pan en roer de ingrediënten erdoor. Voeg 50 gr rozijnen toe, 50 gr cashewnoten en blaadjes verse munt. Serveer met houmous.
Snijd de volgende ingrediënten klein: 150 gr gegrilde rode paprika, 150 gr gegrilde aubergine (blik), 50 gr zwarte Taggia olijven, 2 rijpe avocado's en 150 gr geitenkaas. Bak de couscous enkele minuten in een pan en roer de ingrediënten erdoor. Voeg 50 gr rozijnen toe, 50 gr cashewnoten en blaadjes verse munt. Serveer met houmous.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.