vrijdag 3 mei 2013

Feestelijke couscous

Taggia is een gemeente in Noord-Italiaanse gemeente Imperia (Ligurië). De streek staat bekend om zijn zwarte olijven van topkwaliteit. Deze olijven zijn sinds kort ook gewoon in de supermarkt te verkrijgen en smaken zoals (zwarte) olijven dienen te smaken: rijk van smaak, lekker zout en een beetje bitter. Zwarte olijven van de Turkse/Marokkaanse winkel zijn ook zeer geschikt. Let op dat sommige groen olijven kunstmatig zwart gemaakt worden, om voor zwarte olijven door te kunnen gaan. Deze olijven herken je aan de ongewoon bolle, stevige vorm en de diepzwarte kleur.


Overgiet 300 gr couscous met kokend water tot alles onder staat. Laat enkele minuten staan totdat al het water is opgenomen.
Snijd de volgende ingrediënten klein: 150 gr gegrilde rode paprika, 150 gr gegrilde aubergine (blik), 50 gr zwarte Taggia olijven, 2 rijpe avocado's en 150 gr geitenkaas. Bak de couscous enkele minuten in een pan en roer de ingrediënten erdoor. Voeg 50 gr rozijnen toe, 50 gr cashewnoten en blaadjes verse munt. Serveer met houmous.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso