dinsdag 30 april 2013

Kalfsoester met gorgonzolasaus en tagliatelle

Snijd 1 ui en twee teentjes knoflook klein en fruit ze. Doe 100 ml slagroom, 100 ml witte wijn en 150 gr gorgonzola in een steelpan en kruid het met peper. Voeg de uitjes en de knoflook toe. Laat de kaas langzaam onder voortdurend roeren smelten. Zet het vuur uit. Snijd de blaadjes van drie takjes verse basilicum fijn en roer ze bij de kaassaus. De saus moet goed doortrokken raken met de geur en smaak van de basilicum. Bak twee stukken kalfsoester met peper en zout. Serveer met de kaassaus,  kruidenboter, verse tagliatelle en een groente naar keus, bijvoorbeeld tomatensalade.


De saus is ook geschikt als pastasaus. Voor een sterke smaak de gorgonzola vervangen door Bleu d'Auvergne.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso