Snijd 1 ui en twee teentjes knoflook klein en fruit ze. Doe 100 ml slagroom, 100 ml witte wijn en 150 gr gorgonzola in een steelpan en kruid het met peper. Voeg de uitjes en de knoflook toe. Laat de kaas langzaam onder voortdurend roeren smelten. Zet het vuur uit. Snijd de blaadjes van drie takjes verse basilicum fijn en roer ze bij de kaassaus. De saus moet goed doortrokken raken met de geur en smaak van de basilicum. Bak twee stukken kalfsoester met peper en zout. Serveer met de kaassaus, kruidenboter, verse tagliatelle en een groente naar keus, bijvoorbeeld tomatensalade.
De saus is ook geschikt als pastasaus. Voor een sterke smaak de gorgonzola vervangen door Bleu d'Auvergne.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.