woensdag 10 april 2013
Dadeltaart met monchou
Snijd 250 gr ontpitte dadels in reepjes. Smelt 125 gr boter en laat er 100 gr rietsuiker in smelten. Voeg 1 losgeklopt ei toe. Laat even koken en roer ondertussen goed. Roer 50 gr monchou erdoor en laat het voorzichtig smelten. Neem het pannetje van het vuur. Voeg 50 gr amandelen, de fijngesneden dadels en 1 el (caramel of andere) siroop toe. Verkruimel 1 rol biscuitjes (200 gr) tot kleine stukjes, maar niet tot poeder. Roer alles goed door elkaar. Vet een taartvorm in van ongeveer 20 cm doorsnee. Verdeel het mengsel over de vorm en druk goed aan. Laat ongeveer 2 uur in de koelkast opstuiven. Bestrooi met geraspte kokos.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.