woensdag 10 april 2013

Dadeltaart met monchou


Snijd 250 gr ontpitte dadels in reepjes. Smelt 125 gr boter en laat er 100 gr rietsuiker in smelten. Voeg 1 losgeklopt ei toe. Laat even koken en roer ondertussen goed. Roer 50 gr monchou erdoor en laat het voorzichtig smelten. Neem het pannetje van het vuur. Voeg 50 gr amandelen, de fijngesneden dadels en 1 el (caramel of andere) siroop toe. Verkruimel 1 rol biscuitjes (200 gr) tot kleine stukjes, maar niet tot poeder. Roer alles goed door elkaar. Vet een taartvorm in van ongeveer 20 cm doorsnee. Verdeel het mengsel over de vorm en druk goed aan. Laat ongeveer 2 uur in de koelkast opstuiven. Bestrooi met geraspte kokos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso