donderdag 25 april 2013

Vegetarische pilav met noten en champignons

Verhit 1 el olijfolie en 1 el boter. Bak de rijst kort glazig in de olie. Voeg een halve liter paddenstoelenbouillon met enkele draadjes saffraan toe. Zet het vuur laag en voeg gehakte verse kruiden toe: koriander, peterselie en munt. Laat de rijst zachtjes garen, op een heel laag vuur, of van het vuur, maar onder een warme deken.
Fruit enkele teentjes knoflook. Snijd 100 gr champignons in plakjes. Snijd een kwart aubergine en een kwart courgette in blokjes. Snijd 1 rode paprika in blokjes. Voeg de champignons en groenten toe aan de knoflook. Kruid het mengsel rijkelijk met de verse kruiden, peper, 1 el kaneel en 1 el koriander.
Roer de rijst door het groentemengsel. Voeg voor het serveren 20 gr gepelde pistachenoten, 20 gr amandelen en 20 gr cashewnoten toe. Warm het geheel nog even goed door.
Maak een sausje van 200 gr roeryoghurt, sap van 1 limoen, 2 el honing en blaadjes van 2 takjes verse munt. Serveer koud bij de rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso