Verhit 1 el olijfolie en 1 el boter. Bak de rijst kort glazig in de olie. Voeg een halve liter paddenstoelenbouillon met enkele draadjes saffraan toe. Zet het vuur laag en voeg gehakte verse kruiden toe: koriander, peterselie en munt. Laat de rijst zachtjes garen, op een heel laag vuur, of van het vuur, maar onder een warme deken.
Fruit enkele teentjes knoflook. Snijd 100 gr champignons in plakjes. Snijd een kwart aubergine en een kwart courgette in blokjes. Snijd 1 rode paprika in blokjes. Voeg de champignons en groenten toe aan de knoflook. Kruid het mengsel rijkelijk met de verse kruiden, peper, 1 el kaneel en 1 el koriander.
Roer de rijst door het groentemengsel. Voeg voor het serveren 20 gr gepelde pistachenoten, 20 gr amandelen en 20 gr cashewnoten toe. Warm het geheel nog even goed door.
Maak een sausje van 200 gr roeryoghurt, sap van 1 limoen, 2 el honing en blaadjes van 2 takjes verse munt. Serveer koud bij de rijst.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.