dinsdag 9 april 2013

Worteltjesmuffins

Rasp 300 gr wortels fijn. Voeg 200 gr bloem, 2 eieren, 150 gr suiker, 1/2 zakje bakpoeder en 150 gr gesmolten boter toe en roer dit goed door. Snijd een vanillestokje in de lengte doormidden en schraap er de vanille uit. Bewaar een mespuntje vanille voor het glazuur. Roer de rest van de vanille door het deeg. Kruid met 1 el kardemom en 1 el kaneel. Verdeel het deeg over ongeveer 10-12 muffinvormpjes. Bak 20 minuten op 175 graden.



Maak een glazuur van 100 gr (philadelphia) roomkaas, 50 gr gesmolten boter, 50 gr poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, een scheutje limoensap en wat achtergehouden vanille. Strijk het glazuur over de muffins wanneer ze zijn afgekoeld.
In plaats van de caramelsiroop kan ook een andere siroop gebruikt worden. Ideaal zijn koffiesiropen die in allerlei smaken te koop zijn. Eén winterwortel is overigens ongeveer 300 gram. Dit is genoeg voor één portie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso