zaterdag 18 mei 2013

Stamppot van raapstelen met ricotta

Een lekkere, snelle voorjaarsstamppot met raapstelen. Raapstelen, of bladmoes, zijn het jonggeoogste blad van de Chinese kool. In de volksmond worden ze ook wel 'keeltjes' genoemd.
De langwerpige, pittige blaadjes hebben een knapperige steel die uitermate geschikt is voor salades, maar kunnen ook kort gekookt worden, in deze stamppot worden ze rauw verwerkt.

Snijd de wortels van 1 bosje raapstelen en snijd de raapstelen in reepjes. Was ze in koud water. Bak 150 gr (vegetarische) spekreepjes uit. Snijd 100 gr kleine tomaatjes doormidden. Snijd een halve komkommer in blokjes. Maak de puree klaar voor de stamppot. Roer er 250 ricottakaas door en eventueel wat room. Meng de groente door de stamppot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso