Bij de warme soep zal de koriandersmaak de boventoon voeren, in de koude variant zullen de komkommer en yoghurt duidelijker te proeven zijn.
vrijdag 6 september 2013
Komkommer-koriandersoep
Snijd en fruit 1 rode ui en 2 teentjes knoflook. Snijd een rode peper, 2 cm gember en 10 gr verse koriander fijn en bak met de uien en knoflook. Schil en snijd 3 komkommers en kook ze 15 minuten in 1 liter (paddenstoelen)bouillon. Pureer tot soep. Haal de pan van het vuur. Voeg 300 ml yoghurt toe en evt. 1 avocado. Pureer opnieuw. Serveer warm of ijskoud met kleine mozzarella-bolletjes.
Bij de warme soep zal de koriandersmaak de boventoon voeren, in de koude variant zullen de komkommer en yoghurt duidelijker te proeven zijn.
Bij de warme soep zal de koriandersmaak de boventoon voeren, in de koude variant zullen de komkommer en yoghurt duidelijker te proeven zijn.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.