Laat de soep enkele uren afkoelen in de koelkast. Serveer koud met een schepje zure room en met geroosterd knoflookbrood.
donderdag 5 september 2013
Koude bietensoep
Snipper en fruit een ui en zet het gas uit. Schil 4 aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels gaar en laat ze afkoelen. Snijd 750 gr voorgekookte bieten en doe ze bij de uien in de pan. Voeg driekwart liter (paddenstoelen)bouillon toe. Pureer de bieten met de bouillon en de aardappelen. Snijd 15 gr verse dille fijn en roer door de soep. Voeg 250 ml yoghurt toe.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.