zondag 25 augustus 2013

Courgette-spliterwtensoep met komijn

Voor de soep:
1 gele ui
1 rode ui
3 knoflooktenen
rode peper
verse gember
1,5 kilo courgette
100 gr spliterwten
50 gr mais
50 gr geraspte oude kaas
1 limoen
1 liter tuinkruidenbouillon
2 el komijn
2 el koriander
1 el verse selderij

Voor de saus:
3 el kwark
scheutje melk of room
1 el geraspte oude kaas
1 sjalot
1 knoflookteen
sap van 1 limoen
dille
bieslook
basilicum
zwarte peper

De soep:
Kook de spliterwten gaar in ruim water (45 minuten). Pureren als ze gaar zijn.
Snipper en fruit de gele en de rode ui samen met de knoflook, de gember en de rode peper.
Snijd de courgette en bak de stukken in wat olijfolie. Voeg de tuinkruidenbouillon toe als de courgette zacht begint te worden. Het geheel 30 minuten zachtjes laten koken. Pureer de courgette. Voeg de gepureerde spliterwten toe. Roer de gefruite ui, knoflook, gember en rode peper erdoor. Kruid verder met komijn, koriander en selderij. Voeg de maiskorrels toe. Pers 1 limoen uit en voeg het sap toe aan de soep. Warm de soep goed door. Roer op het laatst de kaas erdoor.

De saus:
Snipper en fruit de sjalot en de knoflook. Roer de kwark glad met een scheutje melk en/of room en het limoensap. Roer de sjalot, knoflook en kaas erdoor. Snijd de groene kruiden fijn en meng met de kwark. Breng op smaak met zwarte peper.

Serveer de soep warm met een schepje saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso