donderdag 9 januari 2014

Hartige taart met peer en camembert

Laat een groot blik halve peren uitlekken. Ontdooi vijf plakjes bladerdeeg. Klop vier eieren met 200 ml room. Kruid met 1 el verse, fijn gesneden bieslook en peper. Snijd 250 gr camembert in kleine stukjes. Roer dit door het eiermengsel. Voeg 1 el pijnboompitten toe.
Bekleed een ovenschaal met bladerdeeg. Prik er met een vork een paar gaatjes in.  Bedek de bodem met de peren. Leg er enkele halve, ontpitte dadels tussen. Giet het kaas-eiermengsel over de peren en dadels. 


Bak de taart in 30-40 minuten op 200 graden. Laat een beetje afkoelen voordat de taart aangesneden wordt. In plaats van pijnboompitten kun je ook walnoten gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso