donderdag 23 januari 2014

Kruidige stamppot van boerenkool met noten en rozijnen


Bak 100 gr (vegetarische) spekjes gaar in een wok. Voeg 300 gr gewassen en gesneden boerenkool toe. Wok de boerenkool op middelhoog vuur gaar onder voortdurend omscheppen. Roer daarbij 20 ml (witte) balsamicoazijn, 50 ml gembersiroop, 1 el mierikswortel (uit een potje), 1 el provençaalse of italiaanse kruiden, 2 teentjes geperste knoflook en een scheut olijfolie door de boerenkool. Schep 50 gr blanke rozijnen, 50 gr ongezouten cashewnoten en 250 ml crème fraîche erdoor. Roer het geheel goed door. Maak de puree klaar en roer de boerenkool er doorheen. Voor de puree heb ik twee zakjes puree voor stamppot gebruikt. Uiteraard kun je de puree ook zelf maken.

Let op: dit recept is ruim voldoende voor drie personen!

1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso