zaterdag 25 januari 2014

Kaneelsuikerbrood

Brokkel 45 gr verse gist fijn en los het op in 3 dl melk. Voeg 1 ei, 2 el poedersuiker, 800 gr bloem en een beetje zout toe. Kneed tot een glad deeg. Rol het deeg uit tot een grote lap (30x40cm). Schaaf plakjes roomboter met een kaasschaaf van een pakje boter. Beleg één helft met plakjes roomboter. Vouw het deeg dubbel over de met boter belegde helft. Rol het deeg weer uit tot een rechthoek en beleg weer één helft met plakjes boter. Herhaal dit totdat je 350 gr boter verbruikt hebt. Laat het deeg 15 minuten in de koelkast rusten. Rol en vouw het deeg nogmaals enkele keren. Leg het deeg 10 minuten te rusten in de koelkast.


Meng 4 el poedersuiker, 2 el kaneel, 2 el kardemompoeder en 2 el amandelpoeder. Rol het deeg uit tot een lap die zo breed is als de (cake)vorm. Maak het deeg met de bolle kant van een lepel vochtig en strooi de kaneelsuiker rijkelijk over de hele plak deeg. Rol het deeg op. Bestrijk de bovenkant met gesmolten boter of maisolie. rol de beboterkant door een laagje parelsuiker, of bestrooi het brood met poedersuiker. Leg het brood in de bakvorm. Laat het deeg 1 uur rijzen. Bak het suikerbrood op 225 gr in 25-30 minuten gaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso