zondag 24 maart 2013

Brownies met amandelen


Verwarm de oven op 175 graden. Smelt 250 gr boter in een pan. Klop ondertussen 5 eieren met 200 gr (riet)suiker en 20 ml (agave)siroop schuimig. Voeg de boter toe met 75 ml melk (hier is amandeldrink gebruikt) en 75 ml (zonnebloem- of mais)olie. Meng 500 gr bloem, 100 gr kakao, 100 gr gepelde amandelen en een pakje bakpoeder door het deeg. Roer het voorzichtig tot een gelijkmatig deeg. Doe het deeg in een met bakpapier beklede brownievorm. Bak 25 minuten in het midden van de oven. Laat de cake afkoelen.


Smelt 50 gr boter en meng er 10 ml sterke koffie door. Voeg 50 gr kakao toe, een zakje vanillesuiker, 200 gr poedersuiker en 10 ml siroop. Smeer het glazuur over de cake en strooi er ruimschoots kokos over.

In plaats van de rietsuiker en agavesiroop kan ook 230 gr gewone suiker gebruikt worden. De amandeldrink kan vervangen worden door normale melk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso