maandag 18 maart 2013

Deense koekjes

Verwarm de oven op 200 graden. Meng 400 gr witte bloem, 100 gr tarwebloem, 200 gr roomboter (kamertemperatuur), 100 gr rietsuiker, 50 gr poedersuiker, 1 1/2 tl bakpoeder. Voeg 25 gr ahornsiroop toe, 50 gr appelmoes en 50 ml water. Kneed tot een samenhangend deeg. Voeg 100 gr gedroogde vruchten toe: blauwe bessen, cranberry's en rozijnen.


Hak 100 gr pure chocolade en 60 gr witte chocolade in grove stukken. Roer door het deeg. Vorm het deeg tot een rol van 6 cm doorsnee en laat het 10 minuten in de koelkast rusten. Snijd koekjes van de rol van ongeveer 1 cm dik. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier.Bak de koekjes 10 minuten op 175 graden. Ze zijn dan nog een beetje zacht. Laat afkoelen.

Variaties:
Voor het meel en de suiker kun je iedere verhouding gebruiken. De chocola kan ook een combinatie van wit en puur, of melk en wit zijn, geheel naar eigen smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso