zaterdag 9 maart 2013

Zalmblokjes met teriyakisaus en broccoli


Meng 60 ml mirin, 90 ml japanse sojasaus, 10 ml rijstazijn, 2 ml sesamolie en 1 el (riet)suiker en breng het aan de kook. Snijd ondertussen 2 cm verse gember fijn en twee teentjes knoflook. Roer dit door de saus. Voeg 1 tl gedroogde pepervlokken of een halve verse rode peper toe. Laat kort koken.
Snijd 300 gr zalmfilet in blokjes. Maak 250 gr broccoli schoon en snijd in kleine roosjes. Snijd een venkel doormidden en haal de harde kern eruit. Snijd één helft in blokjes. Wok de broccoli en venkel 5 minuten in de helft van de saus. Bak de zalmblokjes mee met de rest van de saus.


Serveer met noedels. Garneer eventueel met granaatappelpitten en een beetje sesam- of maanzaad.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso