dinsdag 26 februari 2013

Pompoenrisotto

Snipper en fruit 2 teentjes knoflook en een rode ui. Smelt een klont boter. Voeg twee koppen risottorijst toe en bak de rijst glazig met de ui en knoflook. Maak ondertussen 1/2 liter paddenstoelenbouillon met 6 jeneverbessen erin. Schep de bouillon zonder de jeneverbessen lepel voor lepel door de rijst. Laat de rijst gaar koken, eventueel met deksel op de pan.


Snijd 1/3 pompoen in blokjes en bak ze in een aparte pan zacht. Snijd 200 gram gemengde paddenstoelen. Roer de paddenstoelen door de pompoen en bak ze lichtbruin. Meng de pompoen en paddenstoelen door de rijst. Brokkel 150 gr zachte geitenkaas erdoor en laat dit smelten. Kruid met peper. Serveer de risotto met granaatappelpitjes en geraspte, oude kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso