maandag 4 februari 2013

Kersentaart met meringuetop


Maak een deeg van 1 ei, 75 gr suiker, 200 gr boter en 300 gr bloem. Kneed dit tot een kruimelig taartdeeg. Beboter een taartvorm. Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier en bekleed er de taartbodem mee. Bak de bodem in ongeveer 15 min in een voorverwarmde oven op 200 graden. De taart moet lichtbruin kleuren. Smelt 100 gr witte of donkere chocola. Haal de taart uit de oven en bedek de bodem met een laagje chocola. Laat de chocola afkoelen. Bedek de taartbodem met 200 gr kersen. Klop het eiwit van twee eieren tot schuim en roer er 60 gr suiker door. Schep het eiwit op de kersen en brand het eiwit met een crème-bruléebrander tot er bruine piekjes ontstaan.


Bij het gebruik van witte chocola zal de chocola karamelliseren in de pan. Voeg daarom ook enkele eetlepels melk toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso