zaterdag 2 februari 2013
Pastinaaksoep met mierikswortel
Maak 1 liter bouillon van 2 blokjes groentenbouillon. Snijd en fruit 4 teentjes knoflook en een ui; voeg de knoflook en de ui toe aan de bouillon. Schil 1 kilo pastinaak en snijd deze in blokjes. Schil 200 gram pompoen en snijd deze in blokjes. Voeg de pastinaak en de pompoen toe aan de bouillon. Laat 10 minuten koken. Zet het vuur uit en pureer het mengsel. Voeg een flinke eetlepel mierikswortel aan de soep toe (of nog meer).
Schep de soep op en garneer met enkele paddenstoelen. Serveer er Japanse sojasaus of fijngemalen venkelzaad bij.
De soep is ruim voldoende voor vier personen.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.