maandag 11 februari 2013

Bietenschotel met witlof en koriander

Borstel een biet goed schoon onder stromend water. Kook hem voor ongeveer 1 uur in ruim water met twee laurierbladen, of kook hem een dag van tevoren. Laat de biet in koud water afkoelen en schil hem. Je kunt ook een kant-en-klare voorgekookte biet kopen. Voor twee personen heb je 150 gr nodig, ongeveer 1 grote biet.


Snijd de biet in reepjes en schep in een ovenschaal. Hak blaadjes van een half bosje koriander fijn. Snijd 100 gram geitenkaas in kleine stukjes. Snijd 1 witlof in reepjes en bak in een koekenpan. Schep de koriander, geitenkaas en witlof op de bieten en dek af met puree. Strooi ongeroosterd sesamzaad over de puree. Zet de schaal 10 minuten onder een lauwe grill, zodat de puree een paar bruine piekjes krijgt.

Variatie: voeg gehakte wortel toe en roer een scheutje sesamolie door de puree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso