In groene curry zit vooral groene peper, maar die kon ik niet vinden, dus werden het gedroogde rode pepers. Hier een variant op groene curry, die zeker zo goed smaakt.
Snijd twee sjalotjes, 2 teentjes knoflook, 1 serehstengel, en 50 gram versie koriander fijn in een keukenmachine. Verhit olie in een pan en bak de kruiden erin. Voeg toe: 1/2 tl trassi, 1 tl korianderpoeder, 1 tl laos, 1 tl komijn, 1 tl geelwortel, 1 tl gedroogde rode peper (of verse peper, liefst groen). Meng met 150 ml kokosmelk. Hak 3 cm van een winterwortel fijn en roer door de saus. Voeg gebraden vlees naar smaak toe, hier een blok fijngesneden tempeh.
Serveer met bijvoorbeeld gekookte savooiekool, rijst, chutney en pappadums.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.