vrijdag 8 februari 2013

Zoetzure saus met banaan

Basisrecept zoetzure saus:
Snijd en fruit 2 grote tenen knoflook, 3 cm gember en 1 ui. Voeg toe: 1 blikje tomatenpuree, 3 el ketchup, 50 ml (rijst)azijn, 120 ml water, 2 el agavesiroop of ahornsiroop. Laat de saus koken totdat hij ietwat stroperig wordt.


Variatie in dit recept:
Voeg aan de saus 50 ml rijstazijn extra toe, 120 ml water, een halve appel in hele fijne stukjes gesneden of geprakt, 1/3 gehakte winterwortel. Laat de saus nogmaals kort koken. Hak 50 gr ongezouten cashewnoten en roer door de saus. Snijd vlak voor het serveren 1 banaan in stukjes en roer door de saus. Als de appel niet gebruikt wordt, zijn de extra azijn en het water niet nodig.


Serveer met kip, rijst en Chinese groente, zoals bijvoorbeeld paksoi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso