Basisrecept zoetzure saus:
Snijd en fruit 2 grote tenen knoflook, 3 cm gember en 1 ui. Voeg toe: 1 blikje tomatenpuree, 3 el ketchup, 50 ml (rijst)azijn, 120 ml water, 2 el agavesiroop of ahornsiroop. Laat de saus koken totdat hij ietwat stroperig wordt.
Variatie in dit recept:
Voeg aan de saus 50 ml rijstazijn extra toe, 120 ml water, een halve appel in hele fijne stukjes gesneden of geprakt, 1/3 gehakte winterwortel. Laat de saus nogmaals kort koken. Hak 50 gr ongezouten cashewnoten en roer door de saus. Snijd vlak voor het serveren 1 banaan in stukjes en roer door de saus. Als de appel niet gebruikt wordt, zijn de extra azijn en het water niet nodig.
Serveer met kip, rijst en Chinese groente, zoals bijvoorbeeld paksoi.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.