vrijdag 21 juni 2013

Couscoussalade met schapenkaas, spekjes en mango

Schil een zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Kook de aardappelblokjes in 10 minuten gaar. Snipper en fruit twee teentjes knoflook. Bak 150 gr (vegetarische) spekreepjes en de aardappeltjes samen met de knoflook en 2 el gembersaus. Schil 1 rijpe mango en snijd in blokjes. Snijd 150 gr schapenkaas in blokjes. Snijd een kwart ijsbergsla in reepjes. Was de sla. Meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg 2 el pompoenpitten toe.


Maak een saus van 150 ml yoghurt, 50 ml zoete chilisaus en 1 el honing. Kruid met zwarte peper. Maak voor twee personen couscous volgens de verpakking klaar.
Roer alles door elkaar en serveer direct.

Naar wens kan de couscous geheel vervangen worden door een krop ijsbergsla, voor een lichte, friszoete salade. De aardappel kan dan eventueel ook weggelaten worden. Serveer dan met stukjes stokbrood.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso