dinsdag 4 juni 2013

Pappardelle met geroosterde groente


Snijd 1 witlof in de lengte in tweeën, maar laat het stronkje er nog aan zitten, zodat de blaadjes niet losraken. Snij 1 venkel in plakken. Grill de groente 10 minuten op hoog vuur, in een met olie ingevette grillpan. Snijd 2 tomaten in plakken. Maak in een grote schaal een dressing van 3 el olijfolie, 2 el balsamico azijn, 1 el honing en fijngesneden basilicumblaadjes. Roer door elkaar. Brokkel 100 gr (verse) geitenkaas door de saus. Kruid met een beetje zwarte peper.


Kook de pasta gaar. Haal de gare groente uit de grillpan. Snijd het onderstukje van de witlof. Snijd de rest van de witlof en de venkel in stukken en doe ze met de tomaten door de saus. Serveer de saus bovenop de pasta. Strooi voor het opdienen wat geraspte Parmezaanse kaas erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso