donderdag 20 juni 2013

Tagliatelle met saffraansaus en mango

Snipper en fruit drie teentjes knoflook. Maak 250 gr gemengde paddenstoelen schoon. Snijd een halve courgette is blokjes en bak ze samen met de paddenstoelen in de knoflook. Maak een sausje van 200 ml crème fraîche, 2 el yoghurt en 100 ml witte wijn. Roer hier 0,05 gr saffraan door, zwarte peper en eventueel wat zout. Laat de saus enkele minuten zachtjes koken. Snijd een goed rijpe, verse mango in blokjes. Kook 250 verse tagliatelle gaar.


Roer alle ingrediënten door elkaar en voeg enkele blaadjes basilicum toe. Serveer warm of lauwwarm.


De saffraansaus kan ook gemaakt worden met slagroom. Kook daarvoor eerst 1dl witte wijn tot ongeveer een derde in. Voeg 1 dl slagroom toe en de saffraan. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Kruid met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso