zondag 9 december 2012

Garnalen met cranberrysaus

Umami is de zogenaamde vijfde smaak, naast zoet, zout, zuur en bitter. De smaak wordt over het algemeen omschreven als 'hartig'. De gebruikte umamipasta is een japans product en is te verkrijgen in de betere supermarkten of bij de toko. Voor de umamipasta kan ook 1 eetlepel wasabipasta of mierikswortel gebruikt worden.


Snijd twee teentjes knoflook en 1 rode peper fijn en fruit die kort in olie met 150 gram rauwe garnalen. Schep de garnalen uit de pan. Snijd 1 grote zoete aardappel in blokjes en bak die in de olie met nog wat extra knoflook. Gebruik voor de zoete aardappel de oranje soort, die ook van binnen oranje is. Voeg twee eetlepels umamipasta toe. Schep een potje veldertjes door de aardappels. Voeg op het laatst de garnalen toe en breng het geheel op temperatuur.

Voor de saus:
Kook 150 gram verse cranberries in een halve liter water met drie eetlepels suiker en sap van een halve citroen. Kook tot de besjes gebarsten zijn en de saus een gelei is geworden. Serveer de saus bij de aardappels. Wat over is van de saus kan uitstekend als jam gebruikt worden.


Het gerecht is nog niet naar mijn zin. De schotel mag wat meer kracht hebben om tegen de zoete saus op te kunnen. Hier moet ik nog wat mee experimenteren.

Gerookte, pittige tempeh is een goede vervanger van de garnalen en geeft meteen een krachtiger smaak.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso