Hak 50 gram hazelnoten fijn en bak ze kort in olie aan. Laat ze niet bruin worden. Maak 150 gram spruitjes schoon en snijd ze in fijne reepjes. Bak de spruitjes 7 minuten in olie gaar, onder voortdurend roeren. Voeg een beetje piri-piri-olie of sambal toe. Schep er de hazelnoten door en schep alles in een vuurvast schaal. Strooi er geraspte oude kaas over (Old Amsterdam). Zet kort voor het serveren de schaal even in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Spruitjes (rechstboven) en zoete aardappelburgers (rechtsonder) geserveerd met rijst (links) |
Voor de burgers: (vier personen)
Snijd 4 gedroogde dadels en 2 vijgen in stukjes. Snijd 2 cm verse gember in plakjes. Snijd een 1 cm dikke plak van een koolraap en 1 zoete aardappel in kleine stukken en kook ze gaar. Koel af met koud water. Voeg alles bij elkaar en hak fijn totdat het net geen puree is. Voeg 3 el fijngehakte amandelen toe. Meng met 50 gram bulgur, 1 dl kokend water, een eetlepel mosterd, zwarte peper, chilivlokken, 3 el havervlokken en 1 ei. Laat enkele minuten rusten zodat de bulgur het vocht kan opnemen. Vorm met natte handen burgers en bak ze vijf minuten op laag vuur aan beide zijden gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.