woensdag 19 december 2012

Zoete aardappel met spinazie en peer

Dit recept is een variatie op een eerder recept, een ovenschotel. Deze variant hoeft niet in de oven en heeft wat toegevoegde smaken. 


Schil 1 zoete aardappel en 400 gram vastkokende aardappels en snijd ze in blokjes. Bak ze in een koekenpan goudbruin. Kruid de aardappels met 3 tl kardemom en wat peper. Bak ondertussen in een andere pan 300 gram spinazie zacht en voeg die bij de aardappels. Smelt 100 gram pittige blauwe kaas met 200 ml room op een laag vuur. Snijd een blikje halve peren in kleine stukjes en ontpit en snijd enkele dadels fijn.


Voeg alles bij elkaar en warm het geheel nog even goed door. Serveer eventueel met wat parmezaanse kaas. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso