Ontvel 1 kilo tomaten en snijd ze in stukken. Snijd en fruit drie teentjes knoflook in een grote pan en voeg de tomaten en fijngesneden blaadjes van één takje rozemarijn toe. Laat enige tijd zachtjes koken. Pureer de tomaten en kruid met vers gemalen zwarte peper. Snijd 1/4 winterwortel 'julienne', een groene paprika in stukjes en een halve prei in dunne reepjes. Kook de groente en een pak verse 'perline' pasta met kaas kort mee. Smelt 250 gram mascarpone in de soep. Roer 1 borrelglaasje Pernod toe. Snijd enkele salie- en basilicumblaadjes fijn en roer door de soep.
Serveer met 100 geraspte parmesaanse kaas. Voeg eventueel een in stukjes gesneden avocado toe.
De soep krijgt natuurlijk meer smaak met goede, geurige tomaten!
Perline pasta zijn kleine, gevulde deegbolletjes die aan de bovenkant als een bloem dichtgeknoopt zijn. Deze pasta is er met vlees en met kaas. In plaats van perline kan ook verse tortellini gebruikt worden, of verse ravioli.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.