zondag 2 december 2012

Tomatensoep met pasta

Ontvel 1 kilo tomaten en snijd ze in stukken. Snijd en fruit drie teentjes knoflook in een grote pan en voeg de tomaten en fijngesneden blaadjes van één takje rozemarijn toe. Laat enige tijd zachtjes koken. Pureer de tomaten en kruid met vers gemalen zwarte peper. Snijd 1/4 winterwortel 'julienne', een groene paprika in stukjes en een halve prei in dunne reepjes. Kook de groente en een pak verse 'perline' pasta met kaas kort mee. Smelt 250 gram mascarpone in de soep. Roer 1 borrelglaasje Pernod toe. Snijd enkele salie- en basilicumblaadjes fijn en roer door de soep.


Serveer met 100 geraspte parmesaanse kaas. Voeg eventueel een in stukjes gesneden avocado toe.
De soep krijgt natuurlijk meer smaak met goede, geurige tomaten!

Perline pasta zijn kleine, gevulde deegbolletjes die aan de bovenkant als een bloem dichtgeknoopt zijn. Deze pasta is er met vlees en met kaas. In plaats van perline kan ook verse tortellini gebruikt worden, of verse ravioli.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso