vrijdag 14 december 2012

Paddenstoelenrisotto met vijgen

Een variant op een eerder recept voor risotto met erwten en geitenkaas. Om een groter contrast met de vijgen te geven zijn hier nog paddenstoelen aan toegevoegd en is fond gebruikt in plaats van bouillon.


Doe 300 ml paddenstoelenbouillon of -fond in een pan. Voeg een gelijke hoeveelheid water toe. Pers twee teentjes knoflook er boven uit en bak 2 kopjes (2 cups) risottorijst, totdat al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Voeg indien nodig onderwijl extra water toe. Snijd 300 gr oesterzwammen en een halve rode paprika in stukjes en bak ze met 150 gr verse doperwten enkele minuten mee met de rijst. Smelt 150 gr geitenkaas in het mengsel. Kruid met peper en zo nodig zout. Schep er op het laatst nog vier in stukjes gesneden verse vijgen door.


Buiten het seizoen kun je ook gedroogde vijgen gebruiken. De erwtjes zijn te vervangen of aan te vullen met mais.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso