zaterdag 1 december 2012

Kip met geitenkaas en granaatappel

Voor de vijgen in dit recept heb ik gedroogde vijgen gebruikt, omdat het geen vijgenseizoen is. Als er verse vijgen verkrijgbaar zijn verdienen die natuurlijk de voorkeur. Dan wel apart van de kip-met-saus serveren.


Snijd en fruit twee teentjes knoflook. Bak 250 gram kipreepjes mee met enkele takjes rozemarijn. Voeg een klein scheutje zoete sojasaus toe. Smelt 30 gram boter en roer er bloem doorheen tot alles gebonden is tot een bol. Voeg beetje bij beetje bouillon bij (van een halve liter paddestoelenboullion), tot een gladde ragout ontstaat. Roer 100 ml room erdoor. Doe de ragout bij de kipfilet en laat 100 gram geitenkaas in de saus smelten. Snijd 4 gedroogde vijgen in kleine stukken en roer door de saus.


Strooi granaatappelpitjes over de kip en serveer met in rozemarijn gebakken krieltjes. Voor de zoete sojasaus is bijvoorbeeld de gember-pruimensaus van enkele blogs terug zeer geschikt.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso