vrijdag 30 november 2012

Gehaktovenschotel met dadels

Met de Griekse moussaka in het hoofd kwam ik op dit recept. Het is op basis van tomatensaus in plaats van béchamelsaus en heeft wat verrassende smaakaccenten.


Ontvel zes grote tomaten en pureer ze met een beetje olijfolie in een pan. Voeg een fijngesneden teentje knoflook toe en laat meekoken. Kruid met 1 tl tijm, 1 tl rozemarijn. 1 tl nootmuskaat en peper. Doe een gebroken laurierblad en 5 jeneverbessen in een theeëi en laat dat meekoken in de saus. Bak ondertussen 300 gram rundergehakt rul met olie en een teentje fijngesneden knoflook. Voeg de tomatensaus toe. Snijd een halve paprika, een halve courgette en een halve aubergine in plakjes. Droog de aubergine 5 minuten op een bakblik onder een hete grill. Ontpit 8 dadels en snijd in reepjes. Snijd de plakjes courgette in vieren en bak samen met de dadels mee met het gehakt. 


Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en dek af met een laag puree. Strooi er kaas over en zet 20 minuten in de oven op 200 graden, tot de kaas gesmolten is.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso