vrijdag 16 november 2012

Tonijnburgers

Hamburgers, maar dan van vis. Het concept van de hamburger is door geëmigreerde inwoners van Hamburg meegenomen naar de Verenigde Staten, waar een plat stuk gebakken vlees op een broodje geserveerd werd. Hamburger slaat hier zowel op de inwoner van de stad Hamburg, als op het feit dat de burgers uit Hamburg komen, het bijvoeglijk naamwoord dus. Fastfoodketens hebben inmiddels vele varianten verzonnen, en het zijn allang niet meer alleen maar burgers van vlees.


Kook in 25 minuten in ruim water 40 gram linzen gaar. Spoel ze met koud water af en laat ze goed uitlekken. Snijd een halve ui en twee teentjes knoflook fijn. Hak 2 eetlepels pijnboompitten en snijd twee stukjes zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Meng in een grote schaal de ui, knoflook, tomaat en pitten. Voeg 80 ml havervlokken toe, 1 eetlepel kappertjes, de linzen, één ei en een uitgelekt blikje tonijn. Roer alles door elkaar en maak er 'burgertjes' van. Bak ze in veel boter in enkele minuten aan beide zijden goudbruin.

Tonijnburgers met venkelwortelsalade
Voor een vegetarische variant kun je de tonijn vervangen door 100 gram zachte geitenkaas. Het recept van de wortelsalade staat in de blog van morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso