donderdag 15 november 2012

Couscous met worstjes

Vleestomaten bevatten, zoals de naam al zegt, meer vruchtvlees dan gewone tomaten. Ze zijn vaak groter en smaakvoller, maar vaak minder mooi rood. Hoewel de tomaat nu niet meer weg te denken is in de keuken, kwamen ze pas in de negentiende eeuw in het noorden van Europa voor en werd pas in de twintigste eeuw ook in Nederland gekweekt. De vleestomaat verschilt van de standaard losse tomaat, omdat de vleestomaat meer dan vier segmenten of kamers heeft in plaats van twee of drie. Hierdoor heeft de vleestomaat veel meer en stevig vruchtvlees en bevat weinig pitjes. De vleestomaat is de grootste tomatensoort en heeft een omvang van 72 tot 125 mm.
Bewaar vleestomaten niet in de koelkast en bewaar ze niet in de buurt van komkommers of aubergines. Ze verliezen dan hun smaak en aroma. De ideale bewaartemperatuur ligt tussen de 12 en 16 graden.


Bak de worstjes volgens de gebruiksaanwijzing gaar. In dit recept heb ik drie Toscaanse worstjes gebruikt. Snijd ondertussen een halve courgette, een halve vleestomaat en een paprika in stukjes. Snijd enkele takjes verse italiaanse kruiden als oregano, tijm, dille en salie in kleine stukjes.
Haal de worstjes uit de pan als ze klaar zijn en snijd ze in plakjes. Maak de couscous klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer alles door elkaar en voeg een halve kop cashewnoten en een halve kop (gele) rozijnen toe. Bak nog enkele minuten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso