vrijdag 9 november 2012

Zoetzure witlofschotel

Chilisaus is een saus op basis van Chilipepers. Ze variëren van mild tot zeer scherp. De beroemde tabasco is natuurlijk erg heet, maar voor dit recept gebruiken we 'sweet' chilisaus, vaak gebruikt bij viëtnamese loempia's, bapao of kip. Het is een helder-oranje, zoetzure, scherpe saus gemaakt van chilipeper, suiker, azijn en andere smaakmakers. 


Snijd twee teentjes knoflook fijn. Snijd vier aardappels in blokjes en kook ze vijf minuten. Snijd de witlof in reepjes. Verhit twee eetlepels honing in een hapjespan. Voeg de witlof en de knoflook toe en bak deze al roerend in twee minuten gaar. Voeg twee eetlepels zoete chilisaus (loempiasaus) toe, een handjevol gehakte cashewnoten, een handjevol klein gesneden olijven (bij voorkeur zwart). Laat 100 gram geitenkaas op laag vuur smelten bij de witlof. Bak ondertussen de aardappels goudbruin in een andere pan. 


Aardappels en witlof kunnen nu bij elkaar gevoegd worden tot één schotel, maar ze kunnen ook los van elkaar geserveerd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso