zondag 18 november 2012

Tempeh met hoisinsaus

De koolraap is de wortel van een plant uit de kruisbloemenfamilie. Het is een kruising van de knolraap en kool. Het jonge blad van de koolraap wordt snijmoes of snijkool genoemd en kan ook worden gegeten. De koolraap wordt vaak met de knolraap verward, maar een koolraap is groter en kan per stuk gemakkelijk een kilo wegen. Om de verwarring nog groter te maken, worden beide ook wel kortweg 'raap' genoemd. Tegenwoordig behoort de koolraap tot de zogenaamde 'vergeten groenten'.


Maak de hoisinsaus uit het recept van 24 september jl. Snijd 100 gram wortel fijn, een halve prei in reepjes, een paprika in stukjes en een kwart koolraap in "frietjes". Snijd of rasp een stukje gember fijn. Bak de reepjes koolraap in enkele eetlepels olie en hoisinsaus met gember. Bak de blokjes tempeh even mee en voeg daarna de groente toe, steeds even roerend en bakkend: prei, paprika, wortel en ten slotte 50 gram taugé. Voeg tijdens het bakken meer hoisinsaus naar smaak toe.


Serveer met noedels en een fijngesneden bosuitje.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso