donderdag 22 november 2012

Wok van varkenshaas met gember-pruimensaus

Maak een marinade van:
4 el basterdsuiker
80 ml sesamolie
3 el gesneden verse gember
150 ml japanse sojasaus
40 ml mirin
150 ml pruimenwijn
Gebruik enkele eetlepels van de marinade om 300 gram varkenshaasreepjes ten minste 2 uur mee te marineren.
Laat de rest van de saus langzaam inkoken. Kook een halve liter water en laat daar 2 pruimen enige minuten in weken. Schil de pruimen en snijd ze in stukjes. De helft kan in de saus, houd de andere helft apart. Als de saus wat ingedikt is één pruim toevoegen. Laat de saus afkoelen. Let op: door de suiker is de saus nog lang erg heet! Pureer de saus.


Verhit olie in een wok. Snijd een kleine ui, twee teentjes knoflook en een stuk verse gember in kleine stukjes en fruit kort. Bak daarbij 300 gram broccoli- en/of bloemkoolroosjes. Schep de groente uit de pan. Bak in een flink hete wok de varkenshaasreepjes met wat olie bijna gaar. Schep de groente terug, voeg een beetje van de overgebleven saus toe en de andere pruimenstukjes. Warm alles goed door.
Serveer met noedels. Op de foto heb ik boekweitnoedels gebruikt, maar die plakten teveel. Waarschijnlijk passen udon of mie noedels beter. Geef de rest van de saus er in een schenkkannetje apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso