dinsdag 20 november 2012

Wrap met chiliroomkaas

IJsbergsla dankt zijn naam aan de transportwijze die in het begin van de 20e eeuw gebruikt werd om de sla met de trein van de west- naar de oostkust van de Verenigde Staten te vervoeren. Hierbij werden de kroppen bedolven onder lagen ijs om ze vers te houden. Pas eind vorige eeuw werd de ijsbergsla ook in Nederland geteeld, eerst in de volle grond, later in kassen. IJsbergsla staat bekend om zijn knapperigheid en zijn frisse, milde smaak.


Bak 125 gram garnalen kort in twee teentjes knoflook gaar. Snijd een halve paprika, een halve vleestomaat en 2 avocado's in stukken. Maak een saus van 250 gram roomkaas, 75 ml zoete chilisaus, 2 theelepels sesamolie en 2 theelepels gedroogde, rode peper. Voeg eventueel nog knoflook aan de saus toe.
Warm de wraps op. Besmeer ze ruim met de saus en vul met de groente en garnalen. Vouw ze dicht en serveer met enkele reepjes ijsbergssla.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso