dinsdag 27 november 2012

Pizza

Voor het deeg:
Droge gist (een half zakje) moet eerst met 1 tl suiker en handwarm water tot een papje geroerd worden en tien minuten staan. Gist (een half zakje) zoals op de foto afgebeeld kan direct verwerkt worden met de 250 gr bloem. Voeg twee eetlepels olijfolie toe en drie eetlepels handwarm water. Kneed het deeg geruime tijd tot een samenhangende bal ontstaat. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats 45 minuten rijzen.
Voor het deeg kan ook heel goed olijfolie met een smaakje gebruikt worden, bijvoorbeeld met rozemarijn of knoflook.


Voor de pizzasaus:
Snipper en fruit 1 ui en enkele teentjes knoflook. Voeg 500 gr gezeefde tomaten toe en flink wat italiaanse kruiden (gedroogd of vers): oregano, tijm, rozemarijn, salie. Roer twee eetlepels olijfolie en een theelepel suiker door de saus. Laat enige tijd zachtjes pruttelen, totdat de saus dik en geurig is. Af en toe roeren.


Rol het deeg uit op een bakblik en smeer de bodem ruim in met de tomatensaus.

Voor het beleg:
Met het beleg kan natuurlijk naar hartelust gevariëerd worden. Voor deze pizza zijn de volgende ingrediënten gebruikt die ik links en rechts verdeelde.
De ene helft: 1 blikje tonijn en een halve courgette.
De andere helft: 1 bol mozzarella in plakjes gesneden.
Over de hele pizza: een half blikje gegrilde aubergines in tomatensaus, geraspte kaas, kaas 'flakes' en een handjevol rucola.
Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook eens beleggen met olijven, minitomaatjes, rauwe ham, paprika, champignons, ananas en nog veel meer.


Verwarm de oven voor op 275 graden, of de hoogste stand. Bak de pizza in het midden van de oven in 10 minuten gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso