Het is weliswaar geen zomer meer, maar dit gerecht kan door het hele jaar gegeten worden. In de zomer maakt de komkommer en de room het tot een geschikte verkoelende schotel.
Bak 200 gram kipfilet (of vegetarische blokjes) in een pan. Snijd en fruit de knoflook in olijfolie en voeg 200 ml room toe, een blokje (kippen)bouillon, twee el franse mosterd, een halve theelepel fijngestampt anijszaad en 100 gram fijngesneden bieslook. Voeg de kip toe aan de saus. Laat tien minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Bak ondertussen op een halfhoog vuur 150 gram ontbijtspek uit. Snijd een halve komkommer in plakjes. Roer vlak voor het serveren de komkommer door de saus. Garneer met een restje bieslook en de in stukjes gesneden ontbijtspek. Serveer met rijst of (nieuwe) aardappels.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.