maandag 14 januari 2013

Aardappelsoep met gerookte zalm

Schil en kook 1 tot 1,5 kilo aardappels. Ontvel een halve bol knoflook en leg de teentjes in een beetje olie in een ovenschaal. Pof de knoflook in 20 minuten in de oven op 180 graden. Snijd een prei in ringen en smoor in de olie. Kook een liter water met twee blokjes bouillion en een blaadje laurier. Haal het laurierblad na enkele minuten uit de bouillon. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en pureer ze. Schenk ondertussen in kleine beetjes de bouillon erbij. Voeg 200 gr zuivelspread of roomkaas toe, 2 tl Italiaanse kruiden, de knoflook en de prei. Laat de soep kort koken. Pureer nogmaals. Laat 300 gr gegrilde paprika (potje) uitlekken. Snijd de paprika en 200 gr gerookte zalm in stukjes. Roer de paprika en zalm door de soep.



Serveer eventueel met een beetje geraspte kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso