Schil en kook 1 tot 1,5 kilo aardappels. Ontvel een halve bol knoflook en leg de teentjes in een beetje olie in een ovenschaal. Pof de knoflook in 20 minuten in de oven op 180 graden. Snijd een prei in ringen en smoor in de olie. Kook een liter water met twee blokjes bouillion en een blaadje laurier. Haal het laurierblad na enkele minuten uit de bouillon. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en pureer ze. Schenk ondertussen in kleine beetjes de bouillon erbij. Voeg 200 gr zuivelspread of roomkaas toe, 2 tl Italiaanse kruiden, de knoflook en de prei. Laat de soep kort koken. Pureer nogmaals. Laat 300 gr gegrilde paprika (potje) uitlekken. Snijd de paprika en 200 gr gerookte zalm in stukjes. Roer de paprika en zalm door de soep.
Serveer eventueel met een beetje geraspte kaas.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.