dinsdag 8 januari 2013

Rode kool met abrikozen


Kook 200 gr rijst met enkele zaden; pijnboompitten, pompoenpitten, zonnebloempitten etc. Bak 400 gr runderreepjes in hooguit vijf minuten in enkele eetlepels sojasaus. Snijd een rode kool in kwarten. Snijd de harde stronk eruit. Snij de helft van de kool in dunne reepjes en bak in 100 ml sojasaus, 100 ml kookroom (light), 2 el rijstazijn, 1 el mirin, 3 el sap van een blikje abrikozen, 4 jeneverbessen, 4 fijngemalen kruidnagels, 2 steranijs. Snijd acht halve abrikozen in kleinere stukken. Probeer zoveel mogelijk jeneverbessen en steranijs er weer uit te vissen.


Schep de runderreepjes en de rode kool door de rijst. Serveer met de abrikozenstukjes.

Let op: dit recept is voor drie tot vier personen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso