Pastinaak, pinksternakel of witte wortel is een plant uit de schermbloemenfamilie. Het is een circa 20 cm lang wortelgewas met een zoete anijsachtige smaak en een crème-witte kleur. De plant komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en was al bekend bij de Oude Grieken en Romeinen. Voordat de aardappel populair werd in Europa was de pastinaak een belangrijke voedselbron. Hij heeft lijkt in smaak op de gewone wortel, maar komt gefrituurd in de buurt van aardappelchips.
De pastinaak behoort tot de zogenaamde 'vergeten groente', maar lijkt langzaamaan weer populairder te worden.
Snijd een grote zoete aardappel, een pastinaak, twee kleine aardappels en een halve kleine pompoen in blokjes. Bak de groente in
hoisinsaus. Bak 125 gr jumbo garnalen kort in flink wat knoflook. Voeg de garnalen toe aan de groente.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.