Tahin of tahini is een smeuïge pasta van sesamzaadjes. Het wordt gebruikt als broodbeleg, maar is ook een onmisbaar ingrediënt in tahinsaus, die vaak bij hummus, shoarma of falafel geserveerd wordt. Tahin is rijk aan calcium, magnesium en omega-3 en omega-6 vetzuren. Vergeleken met pindakaas heeft tahin meer calcium en vezels, maar minder verzadigde vetten.
Snijd een half pompoentje, een halve courgette, een halve winterpeen en vier aardappels in stukken. Bak de aardappels goudbruin in een aparte pan.
Maak een saus van 2 el tahin (sesampasta), 1 el olie van de tahin, 2 el sojasaus, 200 ml room of kokosmelk. Snijd een halve rode peper fijn en pers twee teentjes knoflook. Roer dit door de saus en verhit de saus in een hapjespan. Voeg een bos fijngesneden koriander toe en een theelepel munt. Laat de groente in tien minuten in de saus gaar sudderen. Voeg de aardappels toe.
Indien gewenst kan er kip aan toegevoegd worden, of kalkoen. Koriander is de belangrijkste smaakmaker van dit recept, wees er vooral scheutig mee.
In plaats van tahin kan ook pindakaas gebruikt worden.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.