vrijdag 11 januari 2013

Groenteschotel met tahin

Tahin of tahini is een smeuïge pasta van sesamzaadjes. Het wordt gebruikt als broodbeleg, maar is ook een onmisbaar ingrediënt in tahinsaus, die vaak bij hummus, shoarma of falafel geserveerd wordt. Tahin is rijk aan calcium, magnesium en omega-3 en omega-6 vetzuren. Vergeleken met pindakaas heeft tahin meer calcium en vezels, maar minder verzadigde vetten.

Snijd een half pompoentje, een halve courgette, een halve winterpeen en vier aardappels in stukken. Bak de aardappels goudbruin in een aparte pan.
Maak een saus van 2 el tahin (sesampasta), 1 el olie van de tahin, 2 el sojasaus, 200 ml room of kokosmelk. Snijd een halve rode peper fijn en pers twee teentjes knoflook. Roer dit door de saus en verhit de saus in een hapjespan. Voeg een bos fijngesneden koriander toe en een theelepel munt. Laat de groente in tien minuten in de saus gaar sudderen. Voeg de aardappels toe.



Indien gewenst kan er kip aan toegevoegd worden, of kalkoen. Koriander is de belangrijkste smaakmaker van dit recept, wees er vooral scheutig mee.
In plaats van tahin kan ook pindakaas gebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso