Snijd en fruit twee teentjes knoflook en een ui. Voeg hier meteen de kruiden aan toe: 1 tl laos, 1 tl kurkuma, 1 tl kardemom, 1 tl gedroogde rode peper of sambal en 1/2 tl trassi. Bak kort en maak tot een saus met 75 ml zoete sojasaus, vier grote eetlepels pindakaas, 200 ml kokosroom, 2 el rijstazijn en 15 ml gembersiroop. Laat een gekneusde stengel citroengras 10 min zachtjes meekoken. Haal de stengel uit de saus voor het serveren.
Maak de rijst klaar. Bak een halve paksoi en vlees naar wens, bijvoorbeeld een bakje (vegetarische) gehaktballetjes.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
-
Veldertjes, of ook wel velderwtjes genoemd, zijn jonge kapucijners. Als de kapucijners nog niet helemaal volgroeid zijn worden ze geoogst ....
-
Dit is weliswaar geen zelfverzonnen recept, maar het is een gerecht dat ik graag maak. Het beste resultaat krijg je met nieuwe aardappels, ...
-
Verwarm de oven op 200 graden. Beboter een ovenschaal en bedek hem met bladerdeeg. Klop 4 eieren los met 250 ml room. Kruid met 2 tl karde...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.