vrijdag 25 januari 2013

Sajoer groente met tofu

Een sajoer is een romig groentegerecht met veel kruiden uit de Indonesische keuken. Een sajoer bestaat altijd uit één of meerdere groentesoorten, die worden bereid met uien en diverse kruiden in een ruime hoeveelheid water of bouillon. Alle groenten die gekookt kunnen worden zijn geschikt, zoals sperziebonen, bloemkool, wortels en broccoli.
In dit recept zijn typisch Indonesische kruiden verwerkt, die vaak ook bekend zijn onder een andere naam. Zo wordt laos ook wel galangawortel genoemd. Ketoembar is koriander en koenjit heet ook wel kurkuma of geelwortel. Trassi, trassie of terasi ten slotte is een Indonesische garnalenpasta.

  

Snijd en fruit drie teentjes knoflook en 1 ui. Voeg 1 el sojapasta, 2 tl gedroogde rode peper (of sambal naar smaak), 2 tl laos, 1 tl ketoembar, 1 tl koenjit en een halve tl trassi toe. Laat 100 gr santen erbij smelten en voeg 200 ml kokosmelk toe. Bak 200 gr gemengde groente 10 min in de kruidenpasta. Bijvoorbeeld broccoli- en bloemkoolroosjes en een paprika. Roer af en toe door. Maak ondertussen de rijst klaar. Snijd 100 gr gerookte tofu in blokjes en roer door de groente. Serveer met rijst en kroepoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bonenschotel met espresso